• تاریخ انتشار : 1394/08/23 - 17:12
  • بازدید : 2146
  • تعداد بازدید : 36
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
روابط عمومی بیمارستان امام حسین (ع)

دیدار و بازدید ریاست دانشگاه به همراه هیأت رئیسه از گروه طب اورژانس در بیمارستان امام حسین (ع)

دکترپیوندی رئیس دانشگاه در نشستی در ادامه بازدیدهای دوره ای از گروههای آموزشی با اعضای گروه طب اورژانس شنبه 16 آبان ماه در بیمارستان امام حسین(ع) دیدار و گفتگو کرد.


در این نشست دکتر صدوقی معاون آموزشی، دکتر زرقی معاون پژوهشی، دکتر رحمانی معاون درمان، دکتر نقیب زاده معاون بین الملل دانشگاه، دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی، دکتر کریمان مدیر گروه طب اورژانس دکتر مجید امینی رئیس  بخش طب اورژانس بیمارستان امام حسین (ع) و سایر اعضای گروه نیز حضور داشتند، مسایل و مشکلات گروه بررسی و برای آنها راهکارهایی ارائه شد.





در ابتدای این نشست دکترمعصومه جرجانی رئیس دانشکده پزشکی  دانشگاه به معرفی اجمالی گروه طب اورژانس پرداخت و به تعداد و رتبه های اعضای هیئت علمی، وضعیت استخدامی و نحوه توزیع اساتید و دستیاران در مراکز تابعه اشاره نمود و به تبیین فعالیت های آموزشی و پژوهشی گروه پرداخت.



ایشان در ادامه ، عملکرد آموزشی گروه را متمرکز بر آموزش فراگیران در دوره انترنی دانست و به رتبه های کسب شده در امتحانات گواهینامه و دانشنامه اشاره کرد. همچنین عملکرد پژوهشی گروه را به لحاظ نگارش مقاله انگلیسی و فارسی قابل قبول دانست و انتشار مجله طب اورژانس را یکی از دستاوردهای گروه طب اورژانس برشمرد که بستر مناسبی برای انتشار نتایج علمی اعضای گروه است.



رئیس دانشکده پزشکی با اشاره به پایش و ارزیابی درون دانشگاهی که از اورژانس مرکز پزشکی شهدا و مرکز پزشکی  امام حسین(ع) انجام شد، حضور اساتید ، وجود راندهای منظم و وجود مجلات تخصصی را از نقاط مثبت و حجم بالای بیماران ، کمبود پرسنل و تخت بیمارستانی را از نقاط ضعف ارزیابی برشمرد.



دکتر معصومه جرجانی، لزوم ارائه برنامه مدون استراتژیک، تشکیل شورای گروه و ارسال منظم صورتجلسات به دانشکده ، همکاری و ارتباط علمی مناسب با گروه های علمی دیگر و تکمیل اطلاعات گروه در وب سایت دانشکده به زبان فارسی و انگلیسی را از ضروریات گروه عنوان کرد.





ایشان در انتها بر لزوم وجود فیلدهای آموزشی مناسب برای آموزش و تربیت فراگیران در وضعیت های بحرانی و شرایط ویژه و خاص تاکید نمود. کمبود فضای فیزیکی اورژانس و تعداد زیاد بیماران ICUمشکل اصلی گروه است



در ادامه دکتر حمیدکریمان مدیرگروه طب اورژانس دانشگاه و رئیس بیمارستان درخصوص تاریخچه طب اورژانس در دنیا و ایران، مراکز آموزشی و اعضای هیئت علمی در مراکز تابعه توضیحاتی ارائه داد.





مدیر گروه طب اورژانس در ادامه اعلام داشت:



انتخاب پژوهشگر نمونه در سال 1992، انتخاب معاون آموزشی نمونه ، طراحی و تدوین اولین برنامه مقابله با بلایا در بیمارستان امام حسین، طراحی و تدوین اولین برنامه استراتژیک گروه، طراحی و تدوین برنامه مقابله با بلایا در بیمارستان شهدا، کسب عنوان برترین بیمارستان در محور اثربخشی بالینی، کسب عنوان برترین اورژانس دانشگاه، برگزاری اولین سمینار مجازی دانشگاه با بیش از 700 نفر شرکت کننده ، دبیری سه کنگره سراسری طب اورژانس ، تاسیس اولین مجله تخصصی طب اورژانس کشور و نمایه شدن مجله در پایگاه های معتبر جهانی، تاسیس دومین مجله تخصصی و اولین مجله تخصصی به زبان فارسی با عنوان "مجله طب اورژانس ایران" را از افتخارات گروه برشمرد.



دکتر حمید کریمان در ادامه از موفقیت در انجام برنامه های آموزشی و پژوهشی گروه همچون برگزاری کارگاه ها و کلاسهای آموزش مشترک، ژورنال کلاب ها با رویکرد پزشکی مبتنی بر شواهد، جلسات آموزشی ماهانه مشترک با دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران، برگزاری کارگاه های آموزشی دستیاران، ساخت لاگ بوک های الکترونیک و ارزیابی فعالیت های اجرایی، پژوهشی و آموزشی دستیاران به شکل دقیق همراه با نمودار را از نقاط قوت گروه عنوان کرد.



مدیرگروه طب اورژانس در انتها عدم حضور اساتید طب اورژانس در جلسات شورای پژوهشی دانشگاه، بلاتکلیفی همکاران طرحی، کمبود فضای فیزیکی اورژانس ، تعداد زیاد بیماران  ICUاورژانس و مشکلات آموزشی که به خصوص در آزمونها پیش می آید را از مشکلات گروه طب اورژانس برشمرد.



 



در ادامه دکتر امینی رئیس بخش اورژانس مرکز امام حسین(ع)،  از دغدغه های طب اورژانس و مشکلات  و درخواست های اعضای هیئات علمی گروه مطالبی را عنوان ورشته طب اورژانس را رشته امنیت ملی دانست و بر ضرورت توجه به رشته هایی نظیر اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت اورژانسی تاکید کرد. ایشان با اشاره به اینکه هدف اصلی گروه در مرکز امام حسین(ع) پیشبرد اهداف و برنامه های دانشگاه است،  تلاش برای بالابردن میزان تشخیص در اورژانس را مهم و اساسی عنوان کرد و بر ضرورت وجود فرایندها بر مبنای اخلاق و براساس رعایت حقوق بیمار و پرسنل تاکید کرد. ایشان در ادامه ملزم بودن اساتید به شرکت فعال درامور اجرایی بیمارستان و در کمیته ها ، نظارت بر عملکرد کلیه دستیاران و ارتباط مستقیم با اساتید در ساعات شبانه روز ، فعالیت مستمر در اعتبارسنجی، مورنینگ های مشترک، ساخت و تجهیز اسکیل لب بیمارستان از منابع غیر دانشگاهی و تشکیل شورای گروه به طور منظم هر دوهفته یکبار را از نقاط قوت گروه برشمرد و بر تفویض ساخت اورژانس مرکز پزشکی امام حسین(ع)، تبدیل فضای فیزیکی بیمارستان به فضای کیفی و کاهش ساعات کار پرستاران از  12 ساعت به 8 ساعت تاکید کرد.



در ادامه دکتر هاشمی رئیس بخش طب اورژانس مرکز  پزشکی شهدای تجریش تعامل و ارتباط هرچه گسترده تر و بهتر با گروه های دیگر ، فعالیت بیشتر در امر پژوهش و توسعه فعالیتهای پژوهشی و راه اندازی مرکز تحقیقات طب اورژانس را از عوامل ارتقای سطح آموزش و پژوهش گروه برشمرد.



در ادامه دکتر تقی زاده از اعضای گروه و عضو هیأت  علمی رئیس بخش اورژانس بیمارستان لقمان حکیم با عرض تسلیت شهادت امام سجاد (ع) بخش اورژانس را مهمترین بخش بیمارستان دانست و از مسئولین دانشگاه به سبب حمایتی که برای ساخت فضای فیزیکی و تامین تجهیزات اورژانس مرکز لقمان انجام دادند تشکر و قدردانی نمود. وی کمبود اعضای هیئت علمی را مشکل اساسی مرکز لقمان عنوان کرد.



در ادامه دکتر علی  ارحمی معاون آموزشی گروه و عضو هیأت علمی طب اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) با تاکید بر برنامه ریزی و چاره اندیشی برای کسب رتبه های برتر در آزمون بورد تخصصی ، یکی از علل کسب نکردن رتبه های برتر را ارتقای اساتید برمبنای کار پژوهشی دانست که به تبع آن به آموزش کمتر بها داده خواهد شد. ایشان با بیان اینکه عملکرد دستیاران گروه و مهارتهای بالینی آنها در امتحانات آسکی بسیار بالاست ضعف دستیاران را بیشتر در پاسخ به سوالات چهارگزینه ای و امتحانات تئوری عنوان کرد و از مسئولین دانشگاه درخواست نمود بودجه ای را برای هزینه های امتحانات آسکی گروه در نظر گیرند



 در ادامه دکتر صفری از اعضای هیئت علمی گروه در مرکز شهدا نیز ، فعالیتهای پژوهشی را در گروه بسیار مهم دانست و ماحصل آن را انتشار مجلات و ژورنال هایی عنوان کرد که در غرب آسیا و شرق مدیترانه بی نظیر است .



دکتر علوی مقدم معاون پژوهشی گروه نیز تامین وسایل و تجهیزات پیشرفته مطابق با تکنولوژی روز و  برگزاری دوره های یکماهه جهت آمادگی فراگیران برای ورود به دوره استاجری را مهم و ضروری برشمرد.



دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه در ادامه با بیان اینکه ارتقای گروه از طریق تعامل و ارتباط گسترده تر با سازمانها و گروه های مرتبطامکان پذیر می باشد اعلام داشت : گروه طب اورژانس را  گروه جوان و نوپایی دانست که در مدت کوتاه رشد قابل توجهی داشته  است . ایشان لزوم تدوین برنامه استراتژیک گروه ، کسب رتبه در امتحانات دانشنامه و توجه به مسائل آموزشی و پژوهشی، و ارتباط و تعامل گروه با مدیریت سلامت و بلایا در دانشکده بهداشت و یا گروه های مرتبط دیگر را از ضروریات دانست.



دکتر زرقی معاون پژوهشی دانشگاه نیز نگارش مقاله را بعنوان یک شاخص پژوهشی قابل اهمیت برشمرد و  آمار پژوهشی گروه طب اورژانس را قابل قبول دانست. ایشان بر برگزاری کارگاه های توانمندسازی دستیاران، رشد واحد تحقیقات توسعه بالینی در مراکز تابعه، استفاده اعضای گروه از تسهیلات معاونت پژوهشی جهت چاپ مقالات و کتب، برگزاری کنگره ، حق التشویق ها و  ،  و جدی گرفتن طرح های فن آورانه تاکید کرد.





در ادامه دکتر رحمانی معاون درمان دانشگاه خدمات درمانی مناسب ، ارتباط گروه با معاونت درمان، انعکاس نتایج پژوهشهای انجام گرفته به معاونت به صورت عملیاتی برای کاهش مرگ و میر را از نکات مهم دانست. ایشان انتقال بیماران به مرکز امام حسین(ع) و بار ترافیکی این مسیر را یکی از چالش های قابل بحث عنوان کرد و بر تکمیل تجهیزات پزشکی و جذب نیرو در بخش اورژانس مراکز پزشکی امام حسین(ع)، شهدا، طالقانی، مدرس و لقمان با حمایت وزارت متبوع تاکید کرد.



همچنین دکتر نقیب زاده معاون امور بین الملل یکی از مهمترین راه های مطرح نمودن توانمندی های گروه ها را ، سایت دانشگاه عنوان کرد و ارتباط گروه با سازمانهای مختلف همچون پزشکان بدون مرز و هلال احمر و برگزاری کلاسهای آموزشی کوتاه مدت را در پذیرش نهایی فراگیران از کشورهای منطقه ضروری دانست.



در ادامه دکتر پیوندی رئیس دانشگاه ضمن تسلیت شهادت امام سجاد(ع) و آرزوی قبولی عزاداری ها در ماه محرم با بیان اینکهاورژانس مراکز آموزشی درمانی اولین نقطه تماس بیمار و ضامن سلامتی بیمار و خدمت رسانی صحیح است، اظهار داشت: رشته طب اورژانس رشته ای حاکمیتی ست و علی رغم تنش و حساسیت هایی که همواره با طب بالینی همراه است ، این گروه بایستی با صبر و حوصله و سعه صدر از تنش ها دوری گزیند و اعضای گروه با ارائه راهکار و به دور از استرس ، بایستی گروه را به جایی که شایسته است برسانند. وی افزود: بیماری که وارد اورژانس میشود نیاز به همراهی و مدیریت و هماهنگی دارد و ماهیت رشته طب اورژانس ایجاد این هماهنگی و تعامل بین رشته ای است.



رئیس دانشگاه با اشاره به اعضای توانمند گروه ، اورژانس مراکز را ویترین بیمارستان توصیف کرد و بیان داشت: در این رشته مهم این است که تکلیف بیمار در شش ساعت اول مشخص شود و عملکرد اعضای گروه بعنوان اولین لاین بیمارستان و اولین نقطه تماس بیمار حائز اهمیت است زیرا این نقطه ضامن سلامتی بیمار و خدمت رسانی صحیح به صورت منطقی و علمی به بیمار است و آبروی بیمارستان و رضایت بیماران در گرو این عملکرد است.



دکتر پیوندی با تاکید بر تعامل و ارتباط بین گروهی با سایر گروه های مرتبط مانند دانشکده ایمنی و سلامت و مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی خاطرنشان کرد: مراکز یاد شده محل بروز توانمندی هاست و گروه با تعامل دوطرفه می تواند به افزایش منزلت دانشگاه در نظام سلامت کمک شایانی کند. وی افزود: تداخلات بین رشته ای گروه با گروه های دیگر بحث قابل انکاری نیست ولی درجایی که وظایف و ماموریت ها مشخص باشد و مرز بین رشته ها و وظایف هرکدام تبیین شده باشد این تداخلات نباید معضلی برای هیچکدام از گروه ها ایجاد نماید.



رئیس دانشگاه با تاکید بر برنامه ریزی برای کسب رتبه های برتر در بورد ، فعالیت های پژوهشی گروه را قابل تقدیر دانست و اظهار داشت: راه اندازی مرکز تحقیقات طب اورژانس نشانه بروز تمام توانمندی های اعضای گروه نیست بلکه از طرق دیگر می توان بازده و برون ده خوبی داشت و با نفوذ و گسترش فعالیت در مراکز تحقیقاتی دیگر می توان این توانمندی ها را نشان داد. وی افزود: سیاست دانشگاه گسترش بخش های آموزشی نیست بلکه جهت کاهش هزینه ها غیرضروری ، باید گسترش بخش های غیر آموزشی و مراکز درمانی مدنظر باشد و متخصصین طب اورژانس در مراکز شلوغ و یا در شهرستانها مستقر شوند.



ایشان در انتها بر حمایت از گروه جهت تامین تجهیزات تاکید کرد و برگزاری دوره های آمادگی برای ورود به مرحله استاجری را برای افزایش اعتماد به نفس دانشجویان و کاهش اشتباهات ضروری دانست.


  • گروه خبری : اخبار عمومی,علمی
  • کد خبر : 25555
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب