• تاریخ انتشار : 1398/06/27 - 08:51
  • بازدید : 615
  • تعداد بازدید : 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی بیمارستان امام حسین (ع)

درمان سریع و غیر جراحی ترومبوز شریانی اندام تحتانی ، بیمار را از خطر قطع عضو نجات داد.

درمان سریع و غیر جراحی ترومبوز شریانی اندام تحتانی ، بیمار را از خطر قطع عضو نجات داد.

درمان ترومبوز شریان اندام تحتانی در کلینیک "رادیولوژی مداخله ای ودرمانهای کم تهاجمی" صورت گرفت.
دکتر سید علی اکبرمهدوی " متخصص رادیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی" ابراز کرد : بیمار آقای 65 ساله ای بود که از ٥ روز پيش از بستري دچار درد و تورم ناگهاني اندام تحتاني چپ شده بود و متعاقب آن بي حسي، رنگ پريدگي، سرد شدن اندام و سپس زخم و گانگرن انگشتان نيز بوجود آمده بود. بیمار تحت آنژیوگرافی قرار گرفت و ترومبوز شریانی در شریان فمورال رویت شد که سبب قطع جریان خون به پای چپ بیمار شده بود . پس از انجام آنژیوگرافی، ترومبکتومی برای ترومبوز شریانی فوق الذکر انجام شد و در محل ترومبوز، بالون آنژیوپلاستی صورت پذیرفت و یک استنت نیز تعبیه شد . سپس آنژیوگرافی مجدد انجام شد و جریان خون پا برقرار شده بود . در این بیماران ، در صورتی که درمان در کمتر از 6 ساعت صورت نگیرد ممکن است منجر به نکروزبافت و حتی قطع عضو شود .
وی افزود : پس از پايان پروسيجر، اندام بيمار شروع به گرم شدن كرد و بيمار به بخش داخلي منتقل شد ولي متاسفانه با توجه به تاخير ٥ روزه در تشخيص و درمان ترومبوز احتمال ، درجاتي از نكروز و گانگرن اندام بويژه انگشتان همچنان محتمل مي باشد.


                                       
این عضو هیئت علمی عنوان کرد : بیماری ترومبوآمبولی شریانی عبارت است از تشکیل لخته خونی در یک شریان (ترومبوز) که ممکن است به اعضای دور دست برود (آمبولی ). شریان های بزرگ یا کوچک را در هر نقطه از بدن ، به ویژه شریان های گردن یا شریان هایی که به مغز، روده ، اندام های فوقانی یا کلیه می روند، درگیر می کند .
دکتر مهدوی افزود : درد در اندام‌ فوقانی‌ یا ساق‌ بعد از ورزش‌ (با استراحت‌ فروكش‌ می‌كند)؛ ضعف‌، كرختی‌، سوزن‌ سوزن‌ شدن‌ و احساس‌ سوزش‌؛ ضعف‌ یا فقدان‌ نبض‌ بعد از محل‌ انسداد جریان‌ خون‌. این‌ علام‌ با استراحت‌ فروكش‌ می‌كنند از علائم امیولی شریانی در اندامها است. .در صورتی که ترومبوز به صورت حاد در شریانهای اصلی عروق دست و پا رخ دهد ، احتمال خطر ایسکمی و گانگرن اندام و متعاقب آن از دست رفتن عملکرد اندام و یا نقص عضو وجود دارد.
آزمون‌های‌ تشخیصی‌ بیماری آمبولی شریانی می‌تواند شامل‌ آرتریوگرافی‌ (رادیوگرافی‌ خونی‌ پس‌ از تزریق‌ ماده‌ حاجب‌) باشد. درمان‌ زودهنگام‌، ضروری‌ و معمولاً نیازمند جراحی‌ (آمبولكتومی‌) است‌. جراحی‌ برای‌ ترمیم‌ یا جایگزینی‌ عروق‌ خونی‌ آسیب‌دیده‌ یا برای‌ برداشتن‌ یك‌ لخته‌ به‌ وسیله‌ بالن یا بای‌پس عروقی میباشد. روشهای دارویی شامل ضد انعقادها برای‌ رقیق‌ كردن‌ خون‌ و كاهش‌ احتمال‌ ایجاد بیماری آمبولی شریانی و گشادكننده‌های‌ عروقی‌ برای‌ اتساع‌ عروق‌ خونی‌ می باشد. علاوه بر درمانهای جراحی که به صورت کلاسیک برای درمان ترومبوزهای شریانی حاد استفاده می شود ، با پیشرفت تکنولوژی امکان درمانهای مداخله ای کم تهاجمی از قبیل آمبلکتومی از طریق آنژیوگرافی نیز میسر شده است .


 


 

  • گروه خبری : علمی
  • کد خبر : 82685
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب