• تاریخ انتشار : 1398/05/26 - 10:26
  • بازدید : 750
  • تعداد بازدید : 34
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی بیمارستان امام حسین (ع)

دانشیار گروه ارتوپدی بیمارستان امام حسین (ع) موفق به درمان دررفتگی مکرر شانه به روش نوین شد.

دانشیار گروه ارتوپدی بیمارستان امام حسین (ع) موفق به درمان دررفتگی مکرر شانه به روش نوین شد.

دکتررضا توکلی دارستانی "فوق تخصص جراحی شانه و پزشکی ورزشی ، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی" در این باره گفت : مفصل شانه به دليل داشتن دامنه حركتي وسيع و ساختاراستخواني ویژه ، بيشتر از هر مفصل بزرگ در بدن دچار دررفتگي مي شود ، به طوري كه حدود 50 %دررفتگي هاي مفاصل بزرگ بدن در اين مفصل اتفاق مي افتد . شايعترين عارضه به دنبال دررفتگي حاد اوليه شانه، تكرار دررفتگي يا بي ثباتي مزمن آن مي باشد.
این عضو هیئت علمی در باره علل در رفتن مکرر شانه افزود : به دلیل بزرگ تر بودن سر استخوان بازو نسبت به گلنوئید و کم عمق بودن حفره آن ، دررفتگی مکرر اتفاق می افتد. پایداری مفصل شانه وابسته به بافت های نرم اطراف آن همچون لابروم، کپسول و رباط ها می باشد. هنگامی که شانه به خاطر آسیب وارد شده دچار دررفتگی شانه در قسمت جلو می شود، سر استخوان شانه از مفصل (حفره) مربوط به آن با فشار خارج می شود. این عامل باعث پارگی لابروم، کپسول و رباط های جلوی بازو می شود. گاهی اوقات هنگام دررفتن شانه سر استخوان بازو (بخش کروی) بر روی لبه جلوی حفره (فرو رفتگی) قرار می گیرد و این مشکل باعث ایجاد فرورفتگی و دفرمیتی در سر استخوان بازو می شود.




دکتر توکلی تصریح کرد : در تعدادی از بیماران در رفتگی شانه بطور کامل درمان نمی شود و باعث می شود مفصل ناپایدارو مکررا دررفتگی ایجاد شود. امروزه مشخص شده که هر چه بیمار در زمان اولین دررفتگی شانه جوان تر باشد ، احتمال در رفتگی مکرر شانه افزایش پیدا می کند. به این ترتیب با هر بار در رفتن شانه، کپسول قدامی شانه دچار کشیدگی و پارگی می شود و در نتیجه مستعد دررفتگی مکرر با نیروهای بسیار کمترمی شوند.
وی در خصوص علائم اصلی در رفتگی مکررشانه بیان کرد : درد شانه و بازو که با حرکت دادن بازو تشدید می شود ، ایجاد برآمدگی در جلو یا پشت شانه آسیب دیده ، ایجاد ظاهر متفاوت برای شانه ها و ورم در محل شانه آسیب دیده ، اسپاسم عضله (حرکت یکباره عضله) در محل شانه آسیب دیده ، ضعف، بی حسی، یا احساس سوزش در شانه و بازوی آسیب دیده ، موارد مکرر بیرون آمدن شانه از محل صحیح آن ، وجود احساس دائمی درباره شل شدن شانه، احساس حرکت به داخل و خارج مفصل، یا احساس آویزان شدن شانه از علائم این بیماری می باشد.
این عضو هیئت علمی در خصوص روشهای درمانی معمول دررفتگی مکرر شانه گفت : پس از اولین بار دررفتگی شانه بیمار باید بااستفاده از روش های مانند فیزیوتراپی و... وضعیت شانه را پایدار کند و احتمال در رفتن مکرر مفصل شانه را کاهش دهد. در موارد در رفتگی شانه مکرر ممکن است درمان جراحی برای بیماران تجویز شود، این جراحی عمدتا با روش آرتروسکوپی انجام می شود، این روش نسبت به جراحی باز کم تهاجمی تر است و حداقل صدمه را به بافت شانه می زند، همچنین دوره ریکاوری بعد از جراحی بسیار کوتاهتر می باشد.




وی درمورد روش درمانی نوین افزود : دراین روش که anterior Dynamic Stabilization With Biceps Arthroscopic نامیده می شود ، از تاندون دراز عضله دوسر برای مهار دررفتگی شانه استفاده می شود. در این روش نوین ، سر دراز عضله دوسر از محل اصلی خود برداشته می شود و از وسط عضله قدامی شانه(ساب اسکاپولاریس) رد می شود و در سوراخی که از قبل در قدام لبه گلنوئید ایجاد شده ، تعبیه می شود. بدین ترتیب با وجود حرکات چرخشی دست ، از دررفتگی مکرر شانه جلوگیری می شود.
دکتر توکلی ابراز کرد : این روش برای اولین بار در ژوئن 2019 در کشور فرانسه به صورت Live Surgery آموزش داده شد و تعداد بیمارانی که با این روش در دنیا جراحی شده اند، زیاد نیست . ابزار اورجینالی که برای جراحی شانه به این روش مورد نیاز است هنوز در ایران وجود ندارد ولی با تغییرات اجرایی که در نحوه تکنیک ایجاد کردیم توانستیم دو بیمار را به روش بسته جراحی کنیم. این دو بیمار جوان به دلیل در رفتگی مکرر شانه علاوه بر بافت نرم ، قسمتی از استخوان را نیز از دست داده بوده اند.
وی تصریح کرد : این تکنیک در بیمارانی که کمتر از 25% بافت استخوانی را از دست داده اند بسیار مناسب است و در مواردی که بیش از 25% بافت استخوانی را از دست داده باشند از تکنیک لاتارژه استفاده می شود.



  • گروه خبری : علمی
  • کد خبر : 81666
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب