• تاریخ انتشار : 1397/11/15 - 12:55
  • بازدید : 1863
  • تعداد بازدید : 306
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
روابط عمومی بیمارستان امام حسین (ع)

کلینیک رادیولوژی مداخله ای و درمانهای کم تهاجمی در محل درمانگاههای تخصصی بیمارستان امام حسین (ع) افتتاح شد.

کلینیک رادیولوژی مداخله ای و درمانهای کم تهاجمی در محل درمانگاههای تخصصی بیمارستان امام حسین (ع) افتتاح شد.


دکتر سعید نصیری " متخصص رادیولوژی و رئیس بخش تصویربرداری بیمارستان امام حسین(ع) از راه اندازی"کلینیک رادیولوژی مداخله ای و درمانهای کم تهاجمی " در محل درمانگاههای تخصصی بیمارستان امام حسین (ع) خبر داد.


این عضو هیئت علمی عنوان کرد : رادیولوژی مداخله ای یا Interventional Radiology که به اختصار IR هم نامیده می شود رشته ای فوق تخصصی از علوم پزشکی می باشد . در این رشته ، از روش های کم تهاجمی جراحی به همراه تصویر برداری پزشکی برای تشخیص و درمان بیماری ها استفاده می شود . اگر چه طیف خدمات مورد استفاده توسط رادیولوژیست مداخله ای بسیار متنوع است ، اما کلیه این روش ها برای راهنمایی اعمال جراحی کم تهاجمی در جهت کاهش ریسک خطرو عوارض در بیماران بهره می برد . بسیاری از بیماری هایی که در گذشته نیاز به جراحی های وسیع داشته اند ، اکنون با کمک این تکنیک ها با روش های Interventional بدون جراحی درمان می شوند.




وی بیان داشت : تقریبا تمامی اقدامات Interventional با ایجاد یک شکاف کوچک در پوست قابل انجام است و در نتیجه عوارض کمتری در بر دارد. از مزایای رادیولوژی مداخله ای می توان به مواردی از قبیل کاهش خونریزی در هنگام عمل ،کاهش میزان عفونت ، کاهش زمان جراحی و در اغلب موارد عدم استفاده از بیهوشی اشاره کرد. رادیولوژی مداخله ای پیوسته در حال پیشرفت است و درسالهای اخیر متخصصین این رشته با ابداع وسایل مورد نیاز و تکنیک های جدید ، خدمات بسیار ارزنده ای را به جامعه پزشکی ارائه کرده اند .


رئیس بخش تصویربرداری افزود : بیمارستان امام حسین (ع) به عنوان بزرگترین بیمارستان شرق تهران و یکی از اصلی ترین مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، روزانه به تعداد بسیاری از بیماران خدمت رسانی می کند . با توجه به عدم وجود کلینیک رادیولوژی مداخله ای و درمانهای جراحی کم تهاجمی در این بیمارستان و نیاز روزافزون به این رشته تخصصی که سبب آسیب کمتر به بیماران و درمان های بهتر و نهادینه تر و با عوارض کمتر خواهد شد ، به همت مسئولین بیمارستان ، کلینیک رادیولوژی مداخله ای و درمانهای کم تهاجمی دربیمارستان امام حسین(ع) شروع به کار نمود.



دکتر سید علی اکبرمهدوی " متخصص رادیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی" ابراز کرد:


بخش وسیعی از اقدامات پزشکی در حیطه رادیولوژی مداخله ای در این کلینیک قابل انجام می باشد که از ان جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد :


- انجام بیوپسی از ضایعات تومورال در بافت های مختلف از جمله کبد ، ریه ، استخوان ، پستان تیروئید و فضای شکم ، پانکراس و غیره که توسط هدایت دستگاه های تصویربرداری از قبیل سونوگرافی و یا اسکن همراه با بی حسی موضعی نمونه برداری انجام شده و جهت تشخیص به پاتولوژی ارسال می گردد .


- تعبیه کاتتر نفرستومی جهت بیمارانیکه به دلایلی دچار انسداد کلیه و مسیر ادرار شده اند که همراه با بی حسی موضعی و توسط پانسمان مخصوص روی پوست فیکس می گردد . همچنین تعبیه درن هایی برای تجمعات مایع داخل شکم و یا فضای ریه ها توسط اقدامات رادیولوژی مداخله ای قابل انجام است .


- تخلیه انواع کیستهای مختلف در بدن از جمله کیستهای پستان ، تخمدان ، کبد و تیروئید و غیره تحت هدایت تصویربرداری و همچنین درناژ آبسه های شکمی و لگنی تحت هدایت تصویر برداری به همراه بی حسی موضعی با کاهش ریسک عفونت که به صورت سرپایی قابل انجام می باشد.


- درناژ صفراوی در بیمارانی که دچار انسداد مجاری صفراوی شده اند و دارای علائمی از قبیل زردی و خارش بوده اند وتوسط هدایت تصویر برداری کاتتر مخصوص در مسیر انسداد قرار داده می شود. همچنین استنت گذاری و بالون گذاری در مجاری صفراوی جهت رفع انسداد مجاری صفراوی نیز از دیگر مواردقابل انجام توسط رادیولوژی مداخله ای می باشد.


- نمونه برداری از مایع اطراف جنین یا امنیوسنتز و همچنین نمونه برداری از پرز های جنین یا که به منظور تشخیص اختلالات ناهنجاری های ژنتیکی قبل از تولد قابل انجام می باشد.


- آنژیوگرافی های تشخیصی در عروق احشایی، عروق شکمی و عروق اندام های فوقانی و تحتانی و عروق مغز و گردن که در این روش پس از بی حسی موضعی تحت هدایت دستگاه تصویر برداری کاتتر مخصوص از کشاله ران وارد عروق می شود و پس از تزریق ماده حاجب تصاویر مورد نیاز گرفته می شود که ارزش تشخیصی در زمینه تشخیص ناهنجاری های عروقی از قبیل انسداد ، آنوریسم و یا تنگی ها عروقی می باشد .


- آنژیوپلاستی و استنت گذاری عروقی که در این روش به منظور رفع انسداد و تنگی عروق از کاتترهای مخصوص دارای بالون استفاده می شود که پس از ورود کاتتر بالون انژیوپلاستی وارد تنگی شریان شده و توسط پمپ بالون در داخل مسیر تنگی باز شده و مسیر تنگی باز می شود. همچنین کویل گذاری در عروق معیوب از قبیل اختلالات مادرزادی در عروق به نام آنوریسم که از این طریق با قرار دادن کویل های مخصوص این عروق بسته شده و از پارگی ان می تواند منجر به خونریزی کشنده شود جلوگیری می شود.


- سوزاندن ضایعات تومورال بدخیم با کمک روش رادیوفرکوئنسی یا آر اف و یا با کمک روش میکرو ویو یا لیزر که در این روش امواج مربوطه به منظور سوزاندن تومورهای کبد ، طحال و کلیه و یا سایز قسمتهای بدن استفاده میشود و دمای بالا باعث از بین رفتن سلول های سرطانی در ناحیه مورد نظر می گردد این روش به همراه هدایت دستگاه های تصویر برداری از قبیل سی تی اسکن و سونوگرافی و همراه با بیهوشی انجام می شود و به واسطه بستری کوتاه مدت و جز درمانها سرپایی محسوب می گردد .


- امبولیزاسیون که در این روش با مسدود کردن عروق خونرسان به ناحیه مورد نظر از قبیل فیبروم رحم ، همانژیوم و بزرگی پروستات یا توده ها مثل تومورهای کبد یا کلیه باعث عدم خونرسانی به ناحیه مورد نظر و درنتیجه باعث غیرفعال شدن آن ناحیه می شود. در این روش در ابتدا تحت هدایت تصویر برداری از قبیل کشاله ران کاتتر مورد نظر وارد شریان مورد نظر شده و پس از آنژیوگرافی و تصاویر لازم میکروکاتتر وارد رگ خون رسان به ضایعه گشته و تزریق مواد مسدود کننده انجام می شود. این تکنیک روش موثری برای درمان بیماری هایی از قبیل فیبروم رحم و یا بزرگی پروستات میباشد.


- کموامبولیزاسیون که روش مستقیمی برای رساندن مستقیم داروهای شیمی درمانی به داخل تومورها می باشد که شایع ترین انها در تومورهای کبدی قابل استفاده می باشد . در این روش حجم زیای از داروی شیمی درمانی و ضد سرطان به داخل تومور تزریق شده و توسط مواد مخصوص عروق خون رسان بسته می شود که همزمانی این دو عمل باعث باقی ماندن ماده شیمی درمانی در محل تومور به مدت طولانی و اثر بخشی بسیار بهتر با عوارض کمتر می گردد .


- درمان عروق واریسی با کمک لیزر یا رادیوفرکوئنسی (ار اف )و یا اسکلروتراپی که در این روش غیرجراحی برای درمان واریس با عبور فیبر لیزر یا ار اف به داخل رگ و تاباند اضعه انسداد مسیر رگ و حذف این ناحیه از شبکه خونرسانی و در نتیجه از بین رفتن واریس به وجود می آید . این روش باعث در مان واریس های اندام تحتانی بدون نیاز به جراحی و بدون نیاز به بستری و بی هوشی می گردد .


- درمان های ضد کمر درد و گردن درد و دردهای ناشی از دیسکوپاتی و یا تنگی کانال نخاعی که روش های متعددی را شامل می شود و در یکی از روش ها تحت هدایت سی تی اسکن سوزن نازک و بلندی وارد سطح درگیری ریشه عصبی می شود و تزریق ترکیب چند داروی مخصوص ضد التهاب به سطح درگیری انجام می گردد یا در روش بلوک اپیدورال از طریق سی تی اسکن به فضای اپی دورال دسترسی پیدا می شود و با تزریق داروهای ضد التهابی در ان محل درد و عوارض فشار به روی ریشه عصبی کانال نخاعی برداشته می شود.


- بیوپسی و مارکرگذاری توده های پستانی توسط هدایت سونوگرافی یا فلوروسکوپی که در این روش پزشک تحت هدایت دستگاه تصویر برداری توده را یافته و از ان نمونه برداری می کند یا یک فنر بسیار نازک داخل توده قرار داده که از سر دیگر خارج از پوست قرار می گیرد تا جراح بتواند توده فوق را خارج نماید .


- امبولیزاسیون شریان معده برای درمان چاقی های مفرط که در این روش به وسیله کاتتر مخصوص از طریق شریان کشاله ران وارد عروق معده می شویم و پس از تزریق ماده مسدود کننده عروقی ، عروق بخش مخصوصی از معده بسته می شود که این بخش از معده مسئول ترشح هورمون گرلین می باشد که تنظیم اشتها در بدن را بر عهده دارد . این روش جراحی در طولانی مدت و میان مدت باعث کاهش اشتهای بیمار و کاهش قابل توجه وزن بیمار بدون نیاز به جراحی می گردد .


این عضو هیئت علمی افزود : اقدامات ذکر شده و بسیاری دیگر از اقدامات تشخیصی یا درمانی غیرتهاجمی توسط متخصص رادیولوژی مداخله ای در کلینیک رادیولوژی مداخله ای و کم تهاجمی بیمارستان امام حسین(ع) قابل انجام می باشد و کلیه بیماران به صورت مستقیم و یا پس از ارجاع توسط پزشک معالج خود می توانند به این درمانگاه مراجعه نمایند .


شایان ذکر است این کلینیک روزهای دوشنبه از ساعت 14 الی 16 عصرآماده خدمت رسانی به بیماران می باشد.


 


 

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 73921
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب