• تاریخ انتشار : 1396/10/23 - 10:14
  • بازدید : 1831
  • تعداد بازدید : 210
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی بیمارستان امام حسین (ع)

مصاحبه با دکتر سیستانی زاد در ارتباط با کلین روم در حال بهره برداری رادیوتراپی

مصاحبه با دکتر سیستانی زاد در ارتباط با کلین روم در حال بهره برداری رادیوتراپی






مصاحبه با دکتر محمد سیستانی زاد متخصص داروسازی بالینی و رئیس بخش مراقبتهای دارویی در ارتباط با کلین روم در دست راه اندازی رادیوتراپی مرکز :



 طبق دستورالعملهای بین المللی ، داروهای شیمی درمانی جزو داروهای پرخطر بوده و اماده سازی انها در شرایط غیراستاندارد می تواند سلامت پرسنل و بیماران را به صورت جدی تهدید کند به طوری که اگر داروهای شیمی درمانی در شرایط استاندارد اماده نشوند و ذرات دارو در فضا پخش شود،احتمال بروز عوارض متعددی از جمله عوارش تنفسی، پوستی و در افراد باردار اختلالات جنینی وجود دارد.به همین دلیل دراستانداردهای سیستم دارویی واستانداردهای سیستم پرستاری دستورالعمل هایی جهت آماده سازی داروهای شیمی درمانی تعریف شده است. بر اساس استانداردهای بین المللی توصیه می شود که برای به حداقل رساندن احتمال انتشار ذرات دارو در فضا و در نتیجه به حداقل رساندن عوارض احتمالی این داروها آماده سازی داروهای شیمی درمانی در clean room  یا همان اتاق تمیز ودر زیر هودهایی با استاندارد مشخص و ترجیحا با استفاده از تجهیزات close و needleless صورت گیرد.





در کشور ماclean room  فعال جهت آماده سازی داروهای شیمی درمانی فقط در یکی از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه تهران وجود دارد و در مجموعه شهید بهشتی clean room  جهت آماده سازی داروهای شیمی درمانی در بیمارستان امام حسین (ع) در حال راه اندازی می باشد.تفاوت سیستم اتاق تمیز بیمارستان امام حسین با نمونه دیگر در نحوه آماده سازی است به طوری که در کلین روم بیمارستان امام حسین (ع) آماده سازی داروها با بهری گیری از سیستم تمام اتوماتیک و بدون دخالت دست صورت می گیرد. این سیستم ازچندین جهت حائز اهمیت است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:



1- افزایش ایمنی پرسنل و بیماران: پرسنل بخشهایی که در آنها آماده سازی داروهای شیمی درمانی صورت می گیرد،روزانه با مخاطرات داروهای شیمی درمانی مواجه هستند و clean room می تواند عوارضدارویی را به حداقل یا صفر برساند.



2- صرفه جویی در مصرف دارو و هزینه : مثلا اگر رژیم شیمی درمانی بیمار 1300mg است در سیستم های بدون clean room  باید 6 عدد ویال 250mg استفاده شود و مابقی یعنی 200mg دور ریخته شود در صورتی که اگر دارو در شرایط استاندارد آماده گردد از این200mg باقیمانده برای بیمار دیگری استفاده می گردد.





در جلساتی که با معاونتهای محترم درمان و غذا و دارو و پیگیریهای تیم رادیوتراپی و فارماکوتراپی بیمارستان صورت گرفت فضای فیزیکی توسط بیمارستان اختصاص یافت وتامین تجهیزات با پیگیری معاونت درمان صورت گرفت. استانداردهای لازم جهت آماده سازی، SOP های مرتبط با نحوه تمیز کردن و سایر دستورالعملهای مرتبط توسط داروسازان مستقر در بخش مراقبتهای دارویی بیمارستان نهایی شده و آموزش پرسنل بخش مراقبتهای دارویی نیز توسط تیم خارجی به مدت یک هفته صورت گرفت تا پس از راه اندازی کامل، تیم دارویی روند آماده سازی داروها را انجام دهد.



در بخش رادیوتراپی بیمارستان امام حسین (ع) تعداد 36 تخت بستری داریم .متوسط هر بیمار در روز 2 داروی شیمی درمانی می گیرد بنابراین روزانه بخش بستری حدود 72 اماده سازی داروی شیمی درمانی داردو برای بخش سرپایی حدود 50 آماده سازی در روز انجام می پذیرد.در صورت بهره برداری کامل روزانه تقریبا 120 اماده سازی دارو خواهیم داشت.البته ظرفیتی که در سیستم وجود دارد بالاتر از این است . در صورت تامین کافی پرسنل ، تاحدود 180-200  مورد اماده سازی دارو در روز مقدور است ودر صورت راه اندازی کامل قابلیت سرویس دهی به سایر بیمارستانها ایجاد می شود. امیدواریمclean room  این مرکز با حمایت مسوولین از اواسط بهمن ماه به بهره برداری کامل برسد.





 


  • گروه خبری : اخبار عمومی,علمی
  • کد خبر : 56774
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب