روابط عمومی بیمارستان امام حسین (ع)
درمان آنوریسم مغزی به روش کوییلینگ اندوواسکولار توسط دپارتمان اینترونشن مغزی صورت گرفت .
درمان آنوریسم مغزی به روش کوییلینگ اندوواسکولار توسط دپارتمان اینترونشن مغزی صورت گرفت .
دکتر سیدحسین آقامیری"فوق تخصص آنژیوپلاستی و سکته مغزی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی " عنوان کرد : آنوریسم مغزی (Cerebral aneurysm) یک بیرون زدگی بصورت حباب در جدار شریانهای مغزی است . گاهی اوقات آنوریسم، رشد کرده و پس از وارد کردن فشار بر ساختارهای مجاور خود، در نهایت پاره میشود. نشت یا پارگی عروق مبتلا به آنوریسم باعث علائم و عوارض مختلفی، از سردرد شدید گرفته تا سکته مغزی یا مرگ میشود. آنوریسم مغز اغلب پس از پاره شدن و تبدیل شدن به یک اورژانس پزشکی شناسایی می شود. در اکثر موارد، آنوریسم به طور اتفاقی و طی اسکنی که برای مشکل دیگری انجام میگیرد، تشخیص داده میشود. نوع و شدت خطرات ناشی از پارگی آنوریسم به محل و اندازه آن بستگی دارد.
این عضو هیئت علمی درباره علل بروز آنوریسم مغزی افزود : آنوریسم مغزی (کلاف عروقی مغز) به علتهای مختلفی از جمله فشار خون بالا ، تصلب شرایین ، تروما ، وراثت و غیرعادی بودن جریان خون در محل پیوند شریانها بروز میکند. علتهای نادری نیز برای بروز آنوریسم وجود دارد. تومورها و آسیبهای ناشی از ضربات میتوانند باعث تشکیل آنوریسمها شوند. مصرف مواد مخدر، خصوصاً کوکائین، نیز میتواند باعث التهاب و ضعیف شدن دیوارههای شریانها شود.
دکتر آقامیری درباره علائم آنوریسم مغزی گفت : با توجه به نتایج کالبدشکافیهای انجام شده، بیش از 1% از افراد دچار آنوریسمهایی هستند که هرگز باعث بروز علائم یا مشکلی نمیشوند . اکثر آنوریسمها کوچک باقیمانده و هرگز تشخیص داده نمیشوند. اما، برخی از آنها به تدریج بزرگتر شده و به بافتهای و عصبهای اطراف خود فشار وارد میکنند . چنین آنوریسمهای معمولاً به دلیل ایجاد برخی علائمی شبیه به سکته مغزی از جمله سردرد ، بیحسی یا ضعف یک طرف صورت ، گشاد شدن مردمک چشم و اختلالات بینایی تشخیص داده میشوند . آنوریسمهایی که پاره شده یا نشت میکنند خطرناکترند، زیرا آنها میتوانند منجر به سکته مغزی یا مرگ شوند.
وی در مورد روشهای درمانی عنوان کرد : معمولاً دارو درمانی تنها گزینهای برای درمان آنوریسمها پاره نشده است. در اینجا، استراتژیهای درمانی شامل ترک سیگار و کنترل فشار خون میشوند. زیرا این دو، تنها عوامل شناخته شدهای هستند که تأثیر قابل توجهی بر تشکیل، رشد و یا پاره شدن آنوریسم دارند. معمولاً برای بیمارانی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، پزشک درمان را با تجویز داروهای کاهش دهنده فشار خون و یا رژیم غذایی و برنامه ورزشی شروع میکند.
-جراحی باز : جراحی باز که همچنین به عنوان کرانیوتومی craniotomy اشاره می شود، از طریق جراحی باز کردن جمجمه انجام می شود. زمان بهبودی در این روش معمولا چهار تا شش هفته است.
-کوییلینگ اندوواسکولار : یک متخصص نورولوژی مداخلهای میتواند مانند آزمایش آنژیوگرام که برای تشخیص آنوریسم انجام میشود، یک لوله را وارد شریانها کرده و آن را با سیمهای از جنس پلاتین یا لاتکس پر کند. این کار مانع از ورود خون بیشتر به آنوریسم شده و در نتیجه مشکل را رفع میکند.کوییلینگ اندوواسکولار گزینه مطلوبی برای درمان آنوریسمها است زیرا به شکافتن جمجمه نیازی نداشته و عموماً در زمان کوتاهتری انجام میشود، که در نتیجه داروی بیهوشی کمتری به بیمار تزریق میشود. زمان بهبودی معمولا دو تا چهار روز است.
این عضو هیئت علمی افزود : بیماری که با این روش تحت درمان قرار گرفت آقای 58 ساله ای بود که به دنبال سردرد شدید از استان لرستان به این مرکز ارجاع شده بود . در بدورود تحت آنژیوگرافی قرار گرفت که در آنژیوگرافی آنوریسم پاره شده گزارش شد. سپس بیمار به صورت تدریجی دچار کاهش سطح هوشیاری شد . بیمار با احتمال وازواسپاسم کاندید کوییلینگ اندوواسکولار اورژانسی شد . در کوتاهترین زمان ممکن کوییلینگ انجام شد و از ادامه وازواسپاسم پیشگیری شد. در CT Scan کنترلی که انجام شد خونریزی مجدد گزارش نشد و سطح هوشیاری بیمار نیز به تدریج افزایش پیدا کرد. بیمار به ICU و سپس به بخش منتقل شد وبا حال عمومی خوب مرخص گردید.