• تاریخ انتشار : 1398/08/20 - 09:45
  • بازدید : 331
  • تعداد بازدید : 41
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی بیمارستان امام حسین (ع)

30 امین بیمارتحت درمان مکانیکال ترومبکتومی مغزی در بیمارستان امام حسین (ع) قرار گرفت.

30 امین بیمارتحت درمان مکانیکال ترومبکتومی مغزی در بیمارستان امام حسین (ع) قرار گرفت.

دکتر سید حسین آقامیری " فوق تخصص آنژیوپلاستی و سکته مغزی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی" ابراز کرد : استروک (سکته مغزی) بخش قابل توجهی از علل مراجعات به بخش اورژانس را شامل می شود. این عارضه در صورت تشخیص سریع و مداخله درمانی مناسب می تواند با پیامد مطلوبی همراه باشد، ولی در صورت تاخیر در درمان با هزینه های فراوانی برای فرد، خانواده وی و همچنین سیستم بهداشت جامعه همراه خواهد بود. بنابراین تشخیص به موقع قدم اول و اساسی در برخورد با این بیماران محسوب می شود و بعد از آن انتخاب روش درمانی مناسب در الویت خواهد بود. امروزه روش های درمانی مختلفی در برخورد با این بیماران، از اقدامات حمایتی تا ترومبولیتیک تراپی و مداخلات اندوواسکولار، در دسترس می باشند و یکی از سوالات اصلی در درمان سکته مغزی حاد این است که کدام بیمار برای دریافت کدام درمان مناسب است .
دکتر آقامیری افزود : مطالعات نشان داده اند که رکانالیزاسیون سریع عروق مغزی در بیماران دچار سکته مغزی موجب بهبودی و عملکرد بهتر این بیماران می گردد. رکانالیزاسیون عروق مغزی یا به کمک تزریق وریدی داروهای ترومبولیتیک (RTPA) یا به کمک روشهای اندوواسکولار انجام می شود. تزریق وریدی RTPA در 3 ساعت اول شروع علایم موجب بهبودی پیش آگهی بیماران سکته مغزی ایسکمیک می گردد ولی پاسخ آن بر روی عروق بزرگ ناچیز می باشد .
این عضو هیئت علمی بیان کرد : مطالعات اخیر نشان دادند که روشهای آندوواسکولار و حذف مکانیکال لخته در عروق بزرگ مغز در بیماران سکته های مغزی در 6 ساعت اول شروع علائم موجب بهبودی این بیماران و عملکرد آنها در دراز مدت می گردد. در حال حاضر ترومبکتومی مکانیکال قدم اول درمان حاد سکته های مغزی در بسیاری از کشورها و گایدلاینها می باشد. روشهای مختلفی برای انجام آن بوجود امده است که هر کدام فواید و مضرات خاص خود را دارند. بنابراین شناخت روشهای مختلف ترومبکتومی و انتخاب مناسب انها قدم مهمی در درمان حاد سکته های مغزی می توانند باشد.
وی عنوان کرد : سی امین بیماری که با این روش تحت درمان قرار گرفت خانم 48 ساله ای بود که از دو ساعت قبل از مراجعه دچار فلج اندامهای سمت چپ و اختلال در نگاه به سمت چپ شده بود . پس از بررسی های صورت گرفته ، درگیری عروق اصلی مغز و MCA سمت راست تشخیص داده شد و بیمار تحت درمان با داروی اکتیلاز یا همان RTPA قرار گرفت که درمان دارویی اثربخش نبود . بیمار بلافاصله تحت مکانیکال ترومبکتومی قرار گرفت . در ترومبکتومی صورت گرفته ، تنگی شدید در دریچه قلب و بطن قلبی رویت شد و مشخص گردید منبع آمبولی از قلب بیمار بوده است.
وی افزود : پس از پايان پروسيجر، بیمار به بخش منتقل شد و سپس با حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص گردید.


                                     
شایان ذکر است درمان مکانیکال ترومبکتومی مغزی از سال 1395 در بیمارستان امام حسین (ع) جهت درمان بیماران مورد استفاده قرار گرفته است.

  • گروه خبری : اخبار عمومی,علمی
  • کد خبر : 84975
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب